PERMSAL MAGNESIUM

Het mineraal Magnesium speelt een centrale rol bij alle biologische lichaamsprocessen. Magnesium is naast zuurstof en water de derde levensbehoefte van het lichaam. De behoefte aan Magnesium is persoonlijk en afhankelijk van vele factoren, zoals lichaamsgewicht, levensstijl, leeftijd en eventuele klachten. Gemiddeld heeft een mens ongeveer 400 milligram Magnesium per dag nodig. Idealiter wordt dit gehaald uit voeding: bananen, abrikozen, granen, noten en groene groenten zoals spinazie. Helaas eten we niet altijd voldoende van deze voedingsmiddelen waardoor er een tekort aan Magnesium ontstaat. Dit tekort kan groter worden door bijvoorbeeld ouder worden of door dagelijkse handelingen zoals het drinken van koolzuurhoudende frisdranken, koffie, het eten van suikerrijke voeding, het ervaren van veel stress of sporten. 

De huid is transdermaal voor lichaamseigen stoffen. De werkzame stof in PERMSAL is Magnesiumchloride, een lichaamseigen stof, die daarom snel door de huid wordt opgenomen. Magnesium gaat daardoor rechtstreeks naar de cellen en door naar de bloedbaan.

Het tekort aan Magnesium wordt vaak aangevuld door voedingssupplementen zoals Magnesiumtabletten. Deze komen terecht in het maagdarmstelsel, waar veel verloren gaat. Slechts een klein deel wordt opgenomen en vaak ontstaan er darmklachten en diarree als gevolg. Deze orale supplementen bevatten Magnesiumverbindingen, die minder lichaamseigen zijn en daardoor minder goed worden opgenomen. Magnesium kan dus beter door de huid worden opgenomen. Dit is in 2016 door een groot wetenschappelijk onderzoek bewezen. Via de haarzakjes en zweetklieren wordt Magnesiumchloride, de werkzame stof in PERMSAL, voor minimaal 90% opgenomen op celniveau binnen enkele minuten. De producten van PERMSAL zijn speciaal ontwikkeld voor opname van Magnesium via de huid.

Het grote voordeel van de toepassing via de huid ligt in de mogelijkheid om acute problemen lokaal te behandelen. Denk hierbij aan spierkrampen, spierpijnen, rusteloze benen of artrose. Tot nu toe is er geen farmaceutische vorm met een vergelijkbare snelle werking in geval van spierproblemen. Ook kun je via deze methode nooit te veel Magnesium gebruiken. Wanneer de cellen verzadigd zijn nemen ze simpelweg niets meer op. 

Magnesium stuurt meer dan 328 lichaamsprocessen aan. Een Magnesium tekort kan zorgen voor een groot aantal klachten. Bijkomend kan Magnesium bepaalde symptomen van aandoeningen verminderen, denk hierbij aan psoriasis, eczeem, pijnlijke spieren bij CVS of fibromyalgie.

Hieronder vind je een overzicht van een aantal klachten die kunnen worden aangepakt met PERMSAL Magnesium:

 • Spierkrampen

 • Hoofdpijn & Migraine

 • Slaapstoornissen

 • Reumatische klachten

 • Huidaandoeningen

 • Restless-legs syndroom

 • Depressie & stemmingswisselingen

 • Pijnlijke menstruatie en PMS

 • Hoge cholesterol

 • Diabetes

 • Osteoporose


GRACIOUSCOSMETICS biedt jou 2 lichaamsbehandelingen aan met Magnesium. Bijkomend kan je ook Magnesium in diverse vormen aankopen voor thuisgebruik, zoals kristallen voor jouw bad ritueel of olie voor massage. Contacteer het salon voor meer info, advies & prijzen.

 1. PERMSAL NECK & BACK TREATMENT: de volledige rug & nek worden behandeld met eerst een reiniging, dan een scrub met Magnesium Kristallen en als laatste een ontspannende massage met Magnesium olie.
  Duur: 60min
  Prijs: 75€

 2. PERMSAL FULL BODY TREATMENT: volledige lichaamsbehandeling met Magnesium producten, cfr. PERMSAL BACK Treatment
  Duur: 75min
  Prijs: 120€

De lichaamsbehandelingen met PERMSAL Magnesium kunnen online, telefonisch of via bericht worden geboekt. Bij online boeking zal de behandeling onmiddellijk worden afgerekend. Via telefoon of bericht, zal gevraagd worden om 50€ als voorschot onmiddellijk over te schrijven via bankrekening om zo de afspraak te garanderen.