BENEBELLUM

BENEBELLUM is een wetenschappelijk onderbouwd productportfolio voor de behandeling van post inflammatoire hyperpigmentatie (PIH) en melasma. Beide huidproblemen komen momenteel in onze samenleving veel voor en dit gaat in de toekomst nog vermeerderen. Te veel aan pigmentvlekken ontstaat door een overmatige activiteit van de melanocyten. Oorzaken hiervan liggen in een afbraak van collageen, defecten in de huidbarrière, oxidatieve stress, zonlicht maar vooral ook HEV, ook wel “Blue Light” genoemd afkomstig van kunstlicht zoals beeldschermen. Denk hierbij aan smartphones, laptops, tablets, TV, enz… Recent onderzoek heeft namelijk aangetoond dat HEV voor 39% verantwoordelijk is voor de schade aan onze huid. Als men dan bekijkt hoe onze digitale wereld in op mars is, dan is het absoluut te voorspellen dat hyperpigmentatie ten gevolge van HEV enkel nog zal toenemen.

Melasma of wel zwangerschapsmasker is een andere soort hyperpigmentatie. Daar ligt de oorzaak vooral hormonaal. 30% van de vrouwen tijdens of na een zwangerschap of zelfs na de menopauze krijgen soms te maken met Melasma. Bepaalde medicatie, aandoeningen of chronische ziektes kunnen zelfs Melasma uitlokken. 

Omdat PIH en Melasma, huidproblemen zijn van deze tijd, heeft GRACIOUSCOSMETICS als professioneel Aesthetic Clinic voor BENEBELLUM gekozen als één van de behandelingsprotocollen. Benebellum wordt ook aangeboden door de Skin Tech Pharma Group, experten in Advanced Medical Skin Care. 

BENEBELLUM is gebaseerd op 4 Key ingrediënten voor de aanpak van hyperpigmentatie, welke wetenschappelijk zijn bewezen: Tranexaminezuur, Hexylresorcinol, Vitamines A-E-C en Blue Light filter. Deze revolutionaire portfolio bestaat uit professionele behandelingen en producten voor thuisgebruik, die samen de strijd aangaan tegen hyperpigmentatie & melasma met zichtbare resultaten op het vlak van huidverbetering. 

Jarenlang onderzoek naar de oorzaak en behandeling van hyperpigmentatie en melasma heeft de effectiviteit aangetoond van deze 4 ‘Key ingrediënten’:

 • Tranexaminezuur is een aminozuur dat een ‘lightening’ effect geeft en roodheid door vaat ingroei vermindert.
 • Hexylresorcinol is een organische stof die pigmentaanmaak afremt, een ontstekingsremmende werking en een pijnstillend effect heeft.
 • Vitamines A, C en E zijn sterke antioxidanten die ontstekingsremmend werken en cel vernieuwing, wondgenezing en collageenvorming stimuleren. Ook wordt pigment-aanmaak afgeremd door toepassing op de huid van hoog geconcentreerde vitamine C.
 • Bluelight-filter beschermt de huid tegen de schadelijke invloed van HEV (High Energy Visible) -licht dat bijvoorbeeld door beeldschermen wordt geproduceerd en een groot aandeel (8x meer dan UVA/UVB/UVC) heeft in het ontstaan van schade aan de huid door licht.

De BENEBELLUM-protocol bestaat uit 3 pijlers: Preventie – Correctie – Protectie. De pijlers Preventie en Correctie hebben elk een specifieke behandeling, welke zal worden gevolgd, hangt af van de soort en ernst van hyperpigmentatie. De pijler Preventie is nodig om recidief te voorkomen. Voordat GRACIOUSCOSMETICS start met een BENEBELLUM-behandeling bij jou, is het altijd noodzakelijk een huidanalyse uit te voeren om te bepalen onder welke pijler jouw hyperpigmentatie valt. 

Volgende contra-indicatie zijn van toepassing op BENEBELLUM:

 • Infecties, ontstekingen, actieve Acné
 • Insulineafhankelijke Diabetes Mellitus
 • Immunologische aandoeningen
 • Bindweefselaandoeningen zoals Ehlers Danlos Syndroom
 • Kanker
 • Keloïdvorming
 • Nier-, lucht-, lever- of cardiale aandoeningen
 • Zwanger of borstvoeding
 • Radiotherapie in gelaat in het verleden
 • Beschadigde huid door harsen
 • Gebruik van isotetrenoïne of Ro-Accutane, 6 maanden na stopzetting wel mogelijk

Of het nu gaat om beginnende huidveroudering (preventie) of een huid met huidveroudering en pigmentproblemen (correctie), in beide gevallen bestaat het behandelplan uit twee behandelsessies, elk gevolgd door vier weken thuisgebruik van de cosmetische producten (protectie).
Een BENEBELLUM-behandeling wordt enkel in een kuur aangeboden, bestaande uit 2 behandelsessies in onze Aesthetic Clinic op ongeveer 2 maanden tijd en 4 producten voor thuisgebruik. Elke behandelsessie duurt ongeveer 75 minuten. Na iedere sessie gebruik je 4 weken de BENEBELLUM homecare producten. Om een perfect eindresultaat te komen is dit absoluut noodzakelijk.

Prijs Benebellum Package: 695€

Een BENEBELLUM-behandeling wordt enkel uitgevoerd na een uitgebreide huidanalyse om te oordelen welke soort pigmentatie je hebt en welke aanpak mogelijk is. Je zal steeds een informed consent ondertekenen, bijkomend krijg je thuisadvies mee en diverse info betreft de behandeling.

Een Benebellum-package kan online worden geboekt, deze wordt dan onmiddellijk afgerekend. Bij reservatie telefonisch of per bericht dient 50% van de behandelingsprijs per overschrijving te worden voldaan. Het resterend bedrag dient te worden betaald alvorens de tweede sessie kan gestart worden. Als er nog een derde sessie nodig is, wordt deze aangeboden aan de prijs van 170€ i.p.v. 195€.