top of page

HUIDANALYSE

De huid is een van de belangrijkste organen van het menselijk lichaam. Ze vormt een barrière tegen alle schadelijke invloeden van buitenaf. Vandaar is het uiterst belangrijk dat hiermee zorgvuldig wordt omgegaan. Onze leeftijd en genetica kunnen we niet veranderen maar het natuurlijke verouderingsproces kan wel vertraagd worden door een juiste aanpak. Ook bepaalde fysische aspecten, zoals UV-schade en pigmentatie kunnen we beïnvloeden. Bijkomend kan je ook met de correcte behandeling de symptomen verminderen van bepaalde aandoeningen zoals psoriasis, rosacea, acné, eczema, melasma. 

GRACIOUSCOSMETICS is een Aesthetic Clinic waarbij huidverbetering/huidverjonging centraal staat. Ze werkt uitsluitend met Advanced & Medical Skin Care producten die wetenschappelijk bewezen resultaten geven. De keuze om met bepaalde merken een samenwerking aan te gaan is uiterst zorgvuldig gekozen, na een uitgebreide marktanalyse, prospectie, exclusiviteit & onderhandelingen. 

GRACIOUSCOSMETICS wil enkel het beste voor haar cliënten, vandaar dat alvorens jij een eerste huid verbeterende behandeling boekt er ALTIJD een huidanalyse aan voorafgaat. 

Een huidanalyse kost 55€, duurt minimum 1u en kan online, telefonisch of per bericht worden geboekt. Het is een 1 op 1 moment met een dermatologisch expert waarin je alle informatie krijgt betreft jouw huidprobleem.

Tijdens dit moment wordt van jou een anamnese afgenomen waarin gepeild wordt naar jouw leefgewoonten, ziektegeschiedenis, medicatiegebruik, cosmetica gebruik, enz… 

Bijkomend wordt de huid visueel geanalyseerd en wordt er een scan genomen met het LightSkin toestel. Hierbij bekijken we de diepere lagen van de huid. Het apparaat maakt 10 foto’s van mogelijke huidproblemen, allemaal zullen ze met jou besproken worden. Er wordt een volledig, geïndividualiseerd huiddossier aangemaakt dat bij ons wordt bewaard volgens de wettelijke richtlijnen. Je kan te allen tijde het dossier inkijken en bespreken met onze Skin Care professional. Je zult ook een aantal documenten moeten invullen en ondertekenen, hierbij behoren de informed consents voor de eventueel toekomstige behandelingen. 

Na de huidanalyse krijg je een voorstel van gepersonaliseerde behandelingen en producten voor thuisgebruik met bijhorende prijzen in een zogenaamd persoonlijk huidpaspoort. Je gaat naar huis met een aantal staaltjes van producten die specifiek van toepassing zijn op jouw huidprobleem. Deze gebruik je ongeveer 1 week, alle andere Skin Care producten die je eventueel had, moeten onmiddellijk gestopt worden. Dit is nodig om de huid te laten aanpassen aan ons Medisch Skin Care gamma. 

Afhankelijk van onze aanpak, kan je één week na de huidanalyse starten met een initiële behandeling. Deze startbehandeling bevat een reiniging, een milde exfoliatie waarbij alle onzuiverheden worden verwijderd, eventueel een massage en/of masker en afsluitende crème met SPF. Na deze voorbereidende “Treatment”, waarbij je al resultaat zult hebben, plannen wij de volgende meer intensieve huid verbeterende behandeling en overlopen wij de producten voor thuisgebruik die je kan aankopen. Je hoeft natuurlijk niet het hele voorgestelde pakket in één keer aan te kopen, maar er wordt toch aangeraden om zeker na de eerste startbehandeling een reiniger en SPF crème aan te schaffen. Sommige behandelingen die GRACIOUSCOSMETICS aanbiedt, hebben ook een starterskit waarmee je dan de eerste 10 dagen verder kan.  Welke kuur je gaat volgen, wordt steeds besproken tijdens de huidanalyse en in overleg natuurlijk.

Als jij kiest voor Aesthetic Clinic GRACIOUSCOSMETICS voor de aanpak van jouw huidprobleem, dan kies je voor een totaal aanpak. Wij werken niet met halve oplossingen. Huidverbetering kan enkel plaatsvinden als men behandelingen doet en producten thuis gebruikt. Wij gaan voor een maximaal resultaat waarbij een gezonde huid het uiteindelijke doel is!

Een huidanalyse kan online, telefonisch of per bericht worden geboekt. Bij online reservatie zal de huidanalyse onmiddellijk worden afgerekend.

bottom of page