top of page
Graciouscosmetics logo

OMEGA 3 INDEX  TEST

Check of uw lichaam de juiste vetten krijgt via een simpele test; de OMEGA-3 INDEX TEST.


Krijgt u wel voldoende Omega-3 binnen? Bevat uw voeding niet teveel verzadigde vetten en transvetzuren?


Een OMEGA-3 INDEX test geeft jou een gedetailleerd beeld van 26 vetzuren in jouw eetpatroon.


Maar wat zijn nu Omega-3 vetzuren? Deze zijn meervoudige onverzadigde vetzuren die een onderdeel vormen van onze celmembranen en daarom nodig zijn voor de groei en herstel van onze cellen. Ze zijn ook heel belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen en ondersteunen de afweer van ons lichaam tegen bacteriën en virussen. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat Omega-3 vetzuren een cruciale rol spelen bij preventie tegen hart- en vaatziekten. Bijkomend zorgen ze voor het goed functioneren van ons gezichtsvermogen. Er zijn zelfs speciale gezondheidsclaims voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven; een voldoende inname van omega-3 vetzuren zorgen voor een betere ontwikkeling van de hersenen en oogfunctie van foetus en zuigeling. 


Kortom Omega-3 vetzuren zijn onmisbaar en super belangrijk voor onze gezondheid. De belangrijkste Omega-3 vetzuren zijn alfa-linoleenzuur (ALA), eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA).


De belangrijkste bronnen van Omega-3 in voeding zijn; vette vissoorten zoals makreel, zalm, tonijn, …, walnoten, eieren, spinazie. Europese gezondheidsinstanties raden aan om twee maal of meer per week vette vissoorten te eten. Maar in de realiteit zien we dat bijna niemand dit doet. Blijkbaar bevat ons dieet teveel aan omega 6 (oliën, braadvetten, margarine) en te weinig omega 3 met als gevolg dat de ontstekingsactiviteit in ons lichaam te snel wordt opgebouwd maar niet gecontroleerd en volledig wordt afgebouwd met als resultaat een risico op chronisch laaggradige ontsteking welke aan de grondslag ligt van alle welvaartsziektes zoals hoge bloeddruk, kanker, vaatziekten, ontstekingen, diabetes, enz..


Al deze inzichten dwingen ons om een gebalanceerd evenwicht te vinden in onze vetzuren met als eerste een TEST! Via een simpele vingerprik wordt een beetje bloed afgenomen om zo een overzicht te bekomen van alle vetten in jouw voedingsgewoonten. De test wordt opgestuurd naar een officieel labo en na 2 weken volgt een uitgebreid rapport dat met jou wordt besproken inclusief een advies naar gezonde voeding met eventuele omega 3 supplementen als toevoeging. 


Een OMEGA-3 INDEX test kost 150€, dit helst de test + labo (=70€) +intakegesprek, dan na 2 weken consult voor rapportbespreking incl. voedings- en supplementenadvies).

Een omega-3 index test kan online worden geboekt en wordt dan onmiddellijk afgerekend met bankkaart.
Het consult na 2 weken wordt tijdens de intake vastgelegd. 
 

bottom of page