top of page
Graciouscosmetics logo

PARAMEDISCHE  FOOTCARE

Onze voeten…hoewel ze ver van ons afstaan, zijn ze enorm belangrijk. Ze dragen heel de dag, heel ons leven, ons lichaamsgewicht. Voeten en nagels kunnen ook lijden door bepaalde ziektes, intensief sporten, verkeerd schoeisel of drukke werkzaamheden. Kortom onze voeten zijn cruciaal voor een algemene, goede gezondheid. Een professionele voetverzorging die regelmatig wordt uitgevoerd, is dus van fundamenteel belang. Het is aan te raden om ongeveer elke 4 tot 6 weken een bezoek te brengen aan een gekwalificeerde voetverzorgster/pedicure. Bij sommige aandoeningen is het zelfs noodzakelijk om opvolging te voorzien en professioneel advies te volgen.  

GRACIOUSCOSMETICS biedt jou een PARAMEDISCHE FOOTCARE-service aan. Deze gespecialiseerde pedicure wordt verzorgd door een Bachelor Verpleegkundige met een uitgebreide kennis en kunde van alle huid-, voet- en nagelaandoeningen. Bijkomend heeft zij extra opleidingen gevolgd voor diabetesvoeten, wondzorg, schimmelnagels, orthesiologie, orthonyxie, en vilttechnieken. 

Wij bieden een oplossing voor volgende, specifieke voet/nagelproblemen: likdoorns(eeltpitten), overvloedige eelt, kloven, zweetvoeten, diabetes problematiek, hamertenen, hallux valgus, schimmel/kalknagels, ingegroeide nagels, verkleuringen, wratten, klauwnagels….

Er wordt gewerkt in uiterst hygiënische omstandigheden met de allernieuwste materialen & tools zoals een MasterSpray Freestoestel met Spraytechniek. Deze verneveling tijdens de voetzorg geeft een aangenaam, verfrissend gevoel. De voeten worden tijdens de behandeling constant ontsmet en beschermd, ook zorgt dit voor een bijna pijnloze sensatie. Er zijn ook producten beschikbaar om uw voetverzorging thuis te optimaliseren.

Een PARAMEDISCHE FOOTCARE-behandeling start altijd met een 1ste consult. Deze bevat een anamnese of intakegesprek, analyse/onderzoek van voeten en nagels, diagnose, opmaak therapeutisch plan/dossier, gespecialiseerde pedicure, thuisadvies, planning vervolgafspraak enz… Uw paramedisch dossier wordt onder de wettelijke verplichtingen van GDPR bewaard. U kan te allen tijde uw dossier inkijken. Wij werken samen met alle mutualiteiten zodat er terugbetaling kan aangevraagd worden onder bepaalde omstandigheden. 

Prijs 1ste consult: 40€

Nadien wordt beslist of de vervolgafspraken vallen onder preventieve voetzorg of gespecialiseerde pedicure.

Een preventieve pedicure = voetbehandeling voor een voet zonder problemen ter voorkoming van eventuele aandoeningen. Bedoeld voor alle 65 plussers, diabetici, alle chronische ziektes, kanker of remissie, veelvuldig medicatiegebruik, verslavingsproblematiek, auto-immuunstoornissen, ….

→ Een preventieve pedicure kost 30€

Een gespecialiseerde pedicure = een voetbehandeling voor een voet met alle nagel/voet/huid problemen. 

→ Prijzen Gespecialiseerde Pedicure:

Gespecialiseerde Pedicure max. 40 min: 35€
Gespecialiseerde Pedicure 45-60 min: 45€
Gespecialiseerde Pedicure +60 min: 55€
Extra Eeltbehandeling incl. Packing: 5€
Extra Deelbehandeling: Opvolging ingegroeide nagel, likdoorn(eeltpit), overmatige eeltvorming: 10€
Wondzorg: 5€ (per wonde)
Silicone Orthese: vanaf 25€
Orthonyxie(Nagelbeugel): 20€
Reconstructie teennagel met gel: 10€ per stuk

Reconstructie Schimmelnagel met Gehwol: 15€ per stuk

Alle Paramedische Footcare Services kunnen online geboekt worden, deze worden dan onmiddellijk afgerekend met betaalkaart. U kan ook bellen voor afspraak 0471/455.477.

bottom of page