top of page
Graciouscosmetics logo

SkinDNA  TEST

Een gezonde, stralende huid begint met… een SkinDNA test.

SkinDNA is een snelle en uitgebreide DNA-huidtest, ontwikkeld en geanalyseerd in Australië door Stefan Mazy. SkinDNA is wereldleider in onderzoek en wetenschappelijke vooruitgang op het vlak van voorspellende huidveroudering en aanbevelingen voor een gezonde huid. Deze technologie is uitgevonden in 2008 en heeft al diverse innovatieve awards gewonnen en wordt erkend door gerenommeerde klinische instituten.

SkinDNA is dé toekomst op vlak van gerichte huidverbetering en is de wetenschap & kennis van onze schoonheid. SkinDNA monster wordt verzameld d.m.v. een eenvoudig swap langs de binnenkant van jouw wang te schrapen. Nadien wordt de test in een ‘sealed’ envelop verstuurd naar Australië waar een specifiek labo de resultaten gaat bepalen met behulp van genmapping-wetenschap en gepatenteerde algoritmen. Na 30 dagen ontvangen wij een 20 tellende pagina’s rapport met een uniek DNA profiel van jouw huid. Hierin vind je alle persoonlijke informatie betreffende jouw huid: COLLAGEENAFBRAAK – GLYCATIE/RIMPELVORMING – ZONNESCHADE/PIGMENTATIE – ANTIOXIDANTE ONDERSTEUNING – HUIDGEVOELIGHEID.

Bijkomend helpen SkinDNA resultaten jou om ideeën te verzamelen over specifieke huidverzorgingsproducten en krijg je aanbevelingen over actieve ingrediënten, voedingssupplementen en professionele behandelingen. Samen met onze huidexpert Grace overlopen we alle resultaten stap voor stap en kunnen we bekijken hoe we gaan werken naar een gezonde, stralende huid.

Waarom kiezen voor SkinDNA, wat is de meerwaarde? En wat is de wetenschap achter SkinDNA?

DNA is uniek en bevat alle informatie die nodig is om een volledig functionerend lichaam op te bouwen. DNA beïnvloedt de meeste van onze eigenschappen en maakt verschillende cellulaire processen mogelijk. De individuele moleculen waaruit DNA bestaat, worden nucleotiden genoemd. Er zijn 4 nucleotiden: Guanine (G), Cytosine (C), Adenine (A) en Thymine (T).  Een DNA streng lijkt veel op een extreem lange zin die slechts een combinatie van 4 letters gebruikt. DNA bevat 2 strengen, een standaard van elke ouder. Het is gerangschikt als een wenteltrap. Menselijk DNA heeft tenminste 3 miljard (!) nucleotiden, de volgorde van verbondenheid bepaalt de instructies voor het bouwen van een functioneel lichaam.

Bijkomend bezit ons lichaam ook nog genen. Genen zijn recepten om eiwitten te maken. Genen vertellen een cel hoe ze moeten functioneren en welke eigenschappen ze moeten uitdrukken. Genen zijn een opeenvolging van DNA-basen. Bijvoorbeeld; het ene gen kan een recept zijn voor meer ontstekingsproteïnen als de huid geïrriteerd geraakt, terwijl het andere gen verantwoordelijk kan zijn voor het stimuleren, van de melanine productie bij blootstelling aan zonlicht. Mensen hebben meer dan 20.000 (!) genen.

Dan zijn er nog SNP’s, wat staat voor Single Nucleotide Polymorphisms, een zeer moeilijk woord maar wat je zeker moet onthouden is dat SNP’s elke persoon uniek maakt. Een SNP is een ‘typefout’ in een DNA-sequentie die de werking van het gen kan beïnvloeden. Bij het ontstaan van nieuwe cellen, deelt een bestaande cel in tweeën, waarbij identiek genetisch materiaal en DNA wordt gekopieerd. Cellen maken soms fouten tijdens het kopieerproces, deze ‘typefouten’ leiden tot variaties in de DNA-sequentie, genaamd SNP. Mensen hebben meer dan 10 miljoen (!) SNP’s. De SNP’s zorgen voor visuele verschillen tussen jou en de andere mensen op de planeet.

Dit proces van het identificeren van de SNP’S is fundamenteel voor het analyseren van SkinDNA! Om DNA te lezen en te testen op SNP’s wordt een reeks licht reactieve kleurstoffen gebruikt. Deze specifieke golflengtes helpen ons te bepalen of er een SNP aanwezig is. Hoewel het DNA van twee individuen voor meer dan 99,8% identiek is, is iedereen genetisch uniek. Het cruciale verschil ligt in de resterende 0,2%, verschillen die meestal worden weergegeven als SNP’s.

Hoeveel van onze toekomst wordt bepaald door onze genen? Hoeveel wordt bepaald door levensstijl en omgevingsfactoren? De waarheid is dat zowel interne factoren (genen) als externe factoren (omgeving en levensstijl) hand in hand spelen om onze huid vroegtijdig te verouderen. De gezondheid van jouw huid is het resultaat van interacties tussen jouw genen en levensstijlfactoren zoals dieet, lichaamsbeweging, voeding, stress, roken, alcohol, milieu, dagelijkse huidverzorging, professionele huidbehandelingen, supplementen, enz..

SkinDNA is dé leider in zijn vakgebied om jouw genen te lezen! Bijkomend krijg je aanbevelingen om de genetische eigenschap waar jij risico loopt te compenseren. De ontdekkingen van SkinDNA omvatten:

 • Eigen DNA markers; spelen een rol bij huidbescherming, vroegtijdige huidveroudering, enz…

 • Eigen algoritmen; dienen om jouw gegevens te begrijpen

 • DNA-databank; SkinDNA is de pionier in ontwikkeling van grootste derma-genetica databanken van de wereld

 • Levensstijlgegevensprofielen: zijn nuttig bij het ontdekken van DNA-verbanden

 

SkinDNA genetische test onderzoekt 5 cellulaire verouderingsprocessen en elke categorie krijgt 3 resultaten: hoog risico, gemiddeld of laag risico. De geteste genen worden gecatalogiseerd volgens structurele, functionele en metabolische effecten die ze hebben op de huid.

 1. Stevigheid en elasticiteit van de huid; COLLAGEENAFBRAAK

 2. GLYCATIE/RIMPELVORMING; is van invloed op collageen- en elastinevezels, belangrijke oorzaak van versnelde huidveroudering.

 3. ZONNESCHADE/PIGMENTATIE; inzicht in de melanineproductie van de huid + hoe UV-licht onze huid veroudert.

 4. ANTIOXIDANTE ONDERSTEUNING; vrije radicalen kunnen elke molecule in ons lichaam beschadigen.

 5. HUIDGEVOELIGHEID; overmatige ontsteking zorgt voor vroegtijdige huidveroudering

Waarom zou je een SkinDNA test doen?

SkinDNA biedt jou een unieke kijk op jouw huid en geeft jou zeer nauwkeurige informatie over hoe jouw huid zal verouderen. Door inzicht in jouw huid DNA kan je de genetische risico’s van jouw huid bepalen en zo de juiste preventieve stappen nemen om in de toekomst jouw huid te verbeteren.

SkinDNA test is voor personen die nog geen enkele huidbehandelingen of concrete Skin Care producten hebben gebruikt maar ook voor personen die al een traject van huidverbetering doen of starten.

Elke persoon die streeft naar een gezonde, stralende huid zou moeten starten met een SkinDNA test. Het biedt jou een uniek, individueel DNA profiel van jouw huid! We onderzoeken jouw genetische eigenschappen en gepersonaliseerde huidgezondheid. Bijkomend geven wij jou advies naar Skin Care producten, professionele behandelingen, veranderingen in levensstijl, voeding, supplementen, enz..

 

GRACIOUSCOSMETICS biedt jou exclusief SkinDNA test aan.

 • SkinDNA ‘NEW incl. huidanalyse; deze dienst behelst de SkinDNA test, intakegesprek, analyse in ons labo te Australië, huidanalyse (=60€)+scan, gepersonaliseerd huidrapport met advies behandelingen en producten, na 1 maand bespreking SkinDNA rapport +  extra advies. Prijs = 385€
   

 • SkinDNA ‘GOLD; voor bestaande huid cliënten die al in een huid verbeterend traject zitten. Deze dienst behelst de SkinDNA test, intakegesprek, analyse in ons labo te Australië, na 1 maand bespreking SkinDNA rapport + advies Prijs = 325€

 

Beide Skin DNA testen kunnen online worden geboekt en worden direct afgerekend met kaart.

bottom of page