top of page

VOETREFLEXOLOGIE

VOETREFLEXOLOGIE of drukpuntenmassage heeft als uitgangspunt dat de organen en zenuwen van ons lichaam terug te vinden zijn in bepaalde gebieden of zones van onze voeten. Door het masseren van de voet, en in het bijzonder bepaalde pijnlijke punten waarin een blokkade openbaart, wordt de bloedcirculatie en het bijhorende orgaan gestimuleerd en bevorderd. De praktijk heeft bewezen dat voetreflexologie werkt bij diverse aandoeningen, bv. verlichting bij Migraine, stijve nekspieren, rug blokkade, pijnlijke menstruatie, overmatige stressomstandigheden, enz… 

 

Voetreflexologie beïnvoedt de mens emotioneel, mentaal en geestelijk, het geeft een zeer aangenaam gevoel van ontspanning, evenwicht en welbevinden. Voetreflexologie is geschikt voor gezonde mannen & vrouwen maar zeker ook voor personen die iets mankeren waardoor het evenwicht wordt verstoord door bepaalde blokkades. Doch zijn er een aantal contra-indicaties, waarbij voetreflexologie niet mogelijk is: 

 

  • Bij acute ontstekingen van voeten en benen, bv. trombose

  • Algemene infectie met koorts

  • Besmettelijke huidziekten

  • Eerste 3 maanden van de zwangerschap

  • Ernstige hart- en schildklierklachten

Een voetreflexologie sessie duurt ongeveer 45min. Hierna is aan te raden om voldoende water te drinken om zo alle afvalstoffen te verwijderen uit het lichaam. (Prijs: 65€)

Bij bepaalde aandoeningen zoals bv. Migraine is het aangeraden om voetreflexologie in kuurvorm te doen om betere verlichting te krijgen. Je start eerst met een volledige voetreflexologie behandeling, nadien worden er wekelijks sessies ingepland van 30min., dit voor ongeveer 10 weken. Tijdens deze sessies wordt specifiek gewerkt op de drukpunten die een oorzakelijk verband hebben met de specifieke klachten. Na de kuur zien we een opmerkelijke verbetering van de aandoening. (Prijs kuur: 30€ per sessie)

Wens je een voetreflexologie behandeling, bel dan even voor afspraak 0471/455.477.

voetreflexologie
bottom of page